Need love ... Meet love ... Meatloaf

Rizoto se sekanou

Jednoduché, ale poctivé
30 minut
Snadná příprava
Tepelná úprava

Suroviny

  • 200 g naší pečené sekané
  • 150 g perličkového kuskusu (nebo ječné kroupy)
  • 2 menší mrkve

  • 6 cherry rajčat

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1/2 lžičky soli

  • špetka pepře

  • 1/2 lžičky sladké papriky

  • 400 ml vývaru (nebo vody s bujónem)

 
 
 
 
 
 
Rizoto se sekanou

Postup

1. V hrnci zahřejte olej a přidejte perličkový kuskus. Krátce ho orestujte.

2. Zalijte vývarem, dochuťte solí, pepřem a paprikou. Vařte 10–15 minut, dokud není kuskus měkký a tekutina se nevsákne.

3. Mrkev oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a krátce povařte nebo napařte, aby změkla.

4. Pečenou sekanou nakrájejte na menší kostičky nebo hranolky. Na suché pánvi je krát